Annonsera på nätet

inga krångliga avtal
100% koll på kostnader
Riktig uppföljning

Annonsering på internet: Maximera synlighet och tillväxt online

Den utveckling som skett och fortfarande sker gör det nästintill obligatoriskt för företag att omfamna annonsering på nätet. Att välja rätt strategi och tjänster och att därefter utforma innehållet på rätt sätt kräver erfarenhet och finess. Vi har lång erfarenhet vad gäller både sökmotorannonsering och sociala medier. Därför hjälper vi gärna er att ta steget mot att dominera den digitala arenan. Låt internet bli din bästa marknadsföringspartner och kanal.

Annonsera på nätet: En strategisk väg till framgång

I den digitala värld vi lever i idag är det oumbärligt för företag att annonsera online. Internet är idag inte bara en möjlighet, utan snarare en grundläggande komponent för relevant och framgångsrik marknadsföring. Genom att använda olika tjänster som sökordsannonsering, sökmotoroptimering, annonsering på sociala medier och mediarådgivning kan företag skapa en stark närvaro på nätet och öka sin synlighet.

Sökordsannonsering: När synlighet möter relevans

Sökordsannonsering är ett effektivt sätt att synas på Google med en annons när potentiella kunder söker efter produkter eller tjänster. Rikta annonserna rätt med hjälp av sökord och nå ut till just din specifika målgrupp som visat intresse.

Sökmotoroptimering: Klättra i placeringar

För att på sikt förbättra din hemsidan synlighet bland de organiska träffarna på Google är sökmotoroptimering eller SEO helt avgörande. Genom att arbeta med optimering för utvalda söktermer samt skapa unikt innehåll på hemsidan kan ert företag ranka högre i sökresultaten.

Annonsering på sociala medier: Ytterligare kanaler

Annonsering på sociala medier är en kraftfull metod för att ytterligare nå ut till din målgrupp genom till exempel Facebook, Instagram och LinkedIn. Med hjälp av rätt målgruppsinriktning går det att nå potentiella kunder på ett effektivt sätt.

Mediarådgivning: Expertvägledning för bästa resultat

För företag som behöver en helhetslösning med allt från planering och strategi till budgetering och inköp kan mediarådgivning vara ovärderligt. Genom att samarbeta med experter kan du vara säker på att din budget används på bästa sätt för att nå potentiella kunder.

  • Fyll i dina uppgifter så får du en kostnadsfri genomgång för just ditt företag!

Att annonsera på internet är ett av de bästa verktygen för att attrahera nya kunder

Med Googles Display-nätverk kan dina annonser synas på miljoner olika sidor

Frågor och svar om annonsering på nätet

Vad är syftet med att annonsera online?

Annonsering online ger företag en bredare räckvidd, möjlighet att nå utvalda målgrupper och mäta sina resultat på ett kostnadseffektivt sätt.

Varför är annonsering online så viktigt?

Att annonsera på internet är viktigt eftersom det möjliggör att synas för potentiella kunder i rätt skede, alltså i den del av köpcykeln som för tillfället är mest relevant. Genom att använda en kombination av olika tjänster som till exempel sökordsannonsering och annonsering på sociala medier skapas kraftfulla igenkänningseffekter.

Vad är skillnaden mellan sökordsannonsering och sökmotoroptimering?

Sökordsannonsering innebär att du betalar för att synas med en annons på Google när någon söker på sökord. Sökmotoroptimering berör den organiska delen som handlar om att optimering hemsidan för att på sikt förbättra positionerna på Google och ranka högre. Annonseringen betalas oftast per klick medan sökmotoroptimering har en fast kostnad.

Hur kan jag dra nytta av annonsering på sociala medier?

Mycket tid spenderas på sociala medier och alternativen för synlighet är flera. Att kunna använda intresseväckande bilder och filmer engagerar potentiella kunder och driver relevant trafik till hemsidan.

5 fördelar med annonsering på internet

1. Stor räckvidd

Nå alltifrån lokala kunder till människor över hela världen.

2. Målgruppsinriktning

Rikta annonserna mot specifika målgrupper för att öka kostnadseffektiviteten och nå en hög konverteringsfrekvens.

3. Mätbara resultat

Få överblickbara resultat snabbt och enkelt eller djupdyk i statistiken och realtidsdata för att kunna anpassa din strategi efterhand.

4. Kostnadseffektivitet

Vid en jämförelse med mer traditionell marknadsföring är annonsering online ofta mycket mer kostnadseffektivt.

5. Snabbare resultat

Annonsering på nätet ger ofta tidigt en fingervisning över hur väl valen av sökord, placering och målgrupper slagit ut. Det ger möjligheten att göra väl underbyggda justeringar av budget och strategi.

5 vanliga myter om att annonsera online

1. Annonsering på internet är en ”One-Size-Fits-All”-lösning

Det är otroligt viktigt att anpassa annonseringen för varje enskilt företag och bransch för att få bästa resultat.

2. Online-annonsering är alltid en succé

Att annonsera på nätet fungerar olika bra för olika företag. Det ger inte alltid omedelbara och fantastiska resultat utan kräver en strategisk plan och noggrann uppföljning.

3. Det är dyrt

Oavsett vilken budget ert företag har så går det bra att börja annonsera på internet. Tanken är att annonseringen ska vara lönsam och i längden bära sin egen kostnad.

4. All trafik är bra trafik

Kvalitet är viktigare än kvantitet, om det inte handlar om till exempel en ren branding-kampanj. Hellre färre klick från intresserade besökare än många klick från ointresserade.

5. Annonserna är alltid synliga

När annonserna på nätet visas styrs av olika faktorer, bland annat inriktning, målgrupp och budget. Detta är ingen nackdel utan ett sätt att använda resurserna på bästa sätt.